Gjithnjë e më shumë studimet po zbulojnë se në fakt konsumi i kripës shton masën e rezervuar të ujit në trup, duke e bërë atë më pak të etur.

HomeCronic

Gjithnjë e më shumë studimet po zbulojnë se në fakt konsumi i kripës shton masën e rezervuar të ujit në trup, duke e bërë atë më pak të etur.

Këmbimi valutor 21 shkurt/ Me sa blihen e shiten dollari dhe euro, çfarë ndodh me monedhat e tjera
Korçë/ 71- Vjeçari ushtron dhunë ndaj bashkëshortes
Korçë/Arrest në burg për 27-Vjeçarin për veprat penale “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit”, “Prishja e qetësisë publike..

Por gjithnjë e më shumë studimet po zbulojnë se në fakt konsumi i kripës shton masën e rezervuar të ujit në trup, duke e bërë atë më pak të etur.

Kjo do të thotë se trupi i jep prioritet niveleve të kripës, çka përmirëson metabolizmin në mënyrë pozitive.

Katër tipet kryesore të kripës janë kripa e përpunuar për konsum e tavolinës, kripa e detit, kripa shkembore e Himalajeve, dhe kripa e zezë Keltike e mbledhur në veriperëndim të Francës.

Çdo kripë natyrale është stimuluese e mirëqenies, përveç kripës së tavolinës është e përpunuar dhe e mbetur vetëm me klorur natriumi.

Të gjitha kripërat natyrale janë të kompletuara me rreth 70-80 minerale të ndryshme, thelbësore për mirëqenien tonë.

Kripërat e detit përmbajnë jod, përkundër ‘kripës së jodizuar’ komerciale që mban versione me vlera të ulëta të jodit.

Mineralet e kripës natyrale shkëmbore ose të detit ndihmojnë shumë funksione trupore si ato muskulore, rregullojnë nivelin e sheqerit në gjak dhe krijojnë një balancë të shëndetshme pH në qelizat e trupit, duke ruajtur gjendjen alkalike (bazë) të tyre dhe reduktuar aciditetin që shkakton inflamacion.

Kripa keltike nga Bretagna e Francës konsiderohet nga më natyralet pasi mblidhet nga vaskat e thara të ujit të detit me metodat tradicionale, dhe ka nje numër me te madh mineralesh.