Por gjithnjë e më shumë studimet po zbulojnë se në fakt konsumi i kripës shton masën e rezervuar të ujit në trup, duke e bërë atë më pak të etur.
Kjo do të thotë se trupi i jep prioritet niveleve të kripës, çka përmirëson metabolizmin në mënyrë pozitive.
Katër tipet kryesore të kripës janë kripa e përpunuar për konsum e tavolinës, kripa e detit, kripa shkembore e Himalajeve, dhe kripa e zezë Keltike e mbledhur në veriperëndim të Francës.
Çdo kripë natyrale është stimuluese e mirëqenies, përveç kripës së tavolinës është e përpunuar dhe e mbetur vetëm me klorur natriumi.
Të gjitha kripërat natyrale janë të kompletuara me rreth 70-80 minerale të ndryshme, thelbësore për mirëqenien tonë.
Kripërat e detit përmbajnë jod, përkundër ‘kripës së jodizuar’ komerciale që mban versione me vlera të ulëta të jodit.
Mineralet e kripës natyrale shkëmbore ose të detit ndihmojnë shumë funksione trupore si ato muskulore, rregullojnë nivelin e sheqerit në gjak dhe krijojnë një balancë të shëndetshme pH në qelizat e trupit, duke ruajtur gjendjen alkalike (bazë) të tyre dhe reduktuar aciditetin që shkakton inflamacion.
Kripa keltike nga Bretagna e Francës konsiderohet nga më natyralet pasi mblidhet nga vaskat e thara të ujit të detit me metodat tradicionale, dhe ka nje numër me te madh mineralesh.